2011-04-17

Kräftsoppa


Världens enklaste soppa, så enkel att jag kan receptet i huvudet. Och riktigt god!
Den går att svänga ihop på 20 minuter. Receptet är för 4-6 personer, beroende på om den serveras till förrätt eller efterrätt.

2 stora morötter
smör
1 liter vatten
2 st fiskbuljongtärningar eller motsvarande fiskfond
400 gr kräftost
2 dl creme fraiche
1 burk kräftstjärtar
cayennepeppar
sambal oelek
dill

Kräftstjärtar, dillvippor, creme fraiche och finhackade tomater är bra som garnering

Grovriv morötterna och låt dem mjukna i smöret i en kastrull. Slå sen på vatten, fiskbuljongtärningarna och låt detta puttra några minuter. Tillsätt kräftost och creme fraiche och låt det puttra ytterligare en stund. Krydda med cayennepeppar och lite sambal oelek. Tillsätt dill efter smak. Dra soppan från plattan och grovhacka kräftstjärtarna och låt dem bli varma i soppan. Se till så att soppan slutat koka innan, man vill inte ha sega kräftstjärtar.

Servera! Nu när jag åt resterna av det så strödde jag över lite riven västerbottensost och la på en klick creme fraiche. Och det var inte alls dumt!

Vill man göra soppan matigare kan man ju tillsätta vad man tycker om. Musslor, lök, laxbitar osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar