2011-03-20

Skagenmacka?


Efter första LCHF-veckan lääängtade vi efter bröd här hemma, och som en räddande ängel kom Cathrin med ett recept på ett bröd som innehåller väldigt lite kolhydrater.

Jag bakade, åt mackor och sedan blev det en förrätt av det hela. Fantastiskt gott!

Brödet (det som knappt syns på bilden):

4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver
1½ tesked salt
Mixas tills det blir som ett mjöl.

Tillsätt sedan:

1 matsked brödkryddor
4 dl valnötter (ca 150 g)
- Jag har testat att baka med hälften solroskärnor och det var också väldigt gott!

Och rör slutligen ner:
250 g kesella 10%
6 ägg

Sätt ugnen på 175 g och häll ner degen i en form (klädd med bakplåtspapper), grädda i 80 min lågt i ugnen.
Röran gjorde jag av majonäs, creme fraiche, riven pepparrot, hackat ägg, finhackad rödlök, räkor och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar