En pastarätt vars ingredienser man alltid har/kan ha hemma. Smidig maträtt, då den sköter sig i princip själv när man hackat löken.
Ingredienser 4 port
Spagetti
2 st burkar krossade tomater
ett par vitlöksklyftor
1 gul lök
1 st kryddig korv, typ chorizo
1 st buffelmozzarella
fryst basilika
balsamvinäger
olivolja
honung/socker
salt och peppar
ev svarta oliver
Stek korven i rikligt med olivolja, lägg sedan i löken och vitlöken i den nu kryddiga oljan. Låt mjukna några minuter. Häll i de krossade tomaterna tillsammans med basilikan och balsamvinägern. Låt koka i 30 minuter, till såsen är mustig. Smaka av med honung och salt och peppar. Dela mozzarellan i mindre bitar och låt den smälta ner i såsen. Kasta ner oliver och lite mer basilika i pastasåsen någon minut innan servering. Lägg i pastan de sista 10 minutrarna som såsen kokar. Ät!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar