2011-02-21

Sötpotatisgratäng med parmesan & persilja


I helgen testade vi att göra sötpotatisgratäng för första gången, vi åt - som ni ser på bilden - lax till, men jag skulle nog rekommendera kyckling eller kött. Fast detta funkade naturligtvis också! ;)

Gratängen:
Jag skivade och kokade upp 3 st stora sötpotatisar i alldeles för mycket grädde (nämligen 5 dl, skulle nog vara mer lagom med 3 dl) och lät det småputtra medan jag blandade ihop en smet av 2 dl creme fraiche, 2 pressade vitlöksklyftor, drygt 1 dl riven parmesan, salt, peppar och massor av hackad persilja.

När sötpotatisen kändes något mjuk hällde jag över den och creme fraiche-blandningen i en gratängform, strödde över hackad purjolök och toppade med lite riven ost.

Gratängen for in i ugnen på 200 grader och när osten hade smält och fått färg var gratängen klar!


1 kommentar: