2010-11-19

Abborre med vitvinssås och anjovis och kaprissmör



Ingredienser för 2 personer

400 gr abborrfilé
smör (mjölkfritt)
citronsalt
vitpeppar

Sås:

Vitt vin
Gul lök
Smör (mjölkfritt, Carlshamn)
Dill
Citron
Honung
Salt
Peppar
Fiskfond
Grädde (Oatly iMat)

haricot verts
körsbärstomater
färska champinjoner
smör (mjölkfritt)

Kryddsmör:

75 gr smör (mjölkfritt)
1 msk kapris
1 msk senap
5 st anjovisfiléer
peppar

Vispa ihop rumsvarmt smör med ansjovis, kapris och senap. Krydda med peppar.

Hacka en lök och låt den mjukna i smör, tillsätt vitt vin, fiskfond, grädde och citron. Låt detta koka ihop och tillsätt grädde och honung. Gör inte vårt misstag och kasta i dillen nu. Den blir klart tråkig i färgen. Red ev av med Maizena. När såsen kokat ihop, tillsätt peppar och dill och smaka av.

Stek grönsakerna med lite citronsalt och peppar. Stek därefter fisken med smör och salt och peppar ocjh lägg upp på tallrik. Vi la till lite avokado på sidan, mest för att det är så gott!

Lite vitt vin i glaset och allt är prima.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar