Mamma och jag lyxade till det i fredags. Rökta räkor, limeaioli och västerbottenbakelser. Bubbel till så klart!
3 dl riven västerbottenost
1,5 dl creme fraiche
2 ägg
3 st gröna sparrisar
salt, peppar
smör
creme fraiche, rom, rödlök och avokado till servering
Blanda ägg och creme fraiche, tillsätt 2 dl av osten. Salta och peppra. Skär sparrisen tunt. Smöra en muffinsplåt ordentligt, eller smöra muffinsformar i papper. Häll i blandningen upp till 3/4 i formen, blandningen skall räcka till sex stycken bakelser. Strö över det sista av osten och sätt in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Låt dem kallna ett par minuter och skär försiktigt runt kanterna i formen för att få ut dem hela. De sjunker ihop och är ganska ömtåliga, så var försiktig om ni inte vill göra äggröra av allt.. Servera genast toppat med rom, creme fraiche, avokado och hackad rödlök. Skagenröra är nog också toppen till!
De går även utmärkt att äta direkt från kylen, som en liten macka. Både jag, mamma och hunden gav det väl godkänt! Pappa åt upp det som fanns kvar när han kom hem, och det gick hem även där.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar