Jag använde mig utav ett recept i en bakbok till den ena satsen, och experimenterade lite med den andra.
Det första jag gjorde var Whiskeytoppar...
1 dl grädde
2 msk honung
3 msk Whiskey
30 gram smör
200 gram mörk choklad
Rör ihop och värm grädde, honung och whiskey så att det nästan kokar. Ta bort från plattan och rör ner smör och hackad choklad. Låt smeten stå tills den stelnat något och spritsa sedan ut på bakplåtspapper till små toppar.
Pudra över kakao och förvara svalt!
Sen blev det vit chokladtryffel med kokos och lime...
1 dl grädde
2 msk honung
30 gram smör
200 gram vit choklad
Rivet skal av en lime, saften från en halv
Kokosflingor
Florsocker
Samma procedur som ovan gällande grädde, honung, smör och choklad. Sedan blandade jag i limeskal och limesaft, och rörde ihop smeten med några matskedar florsocker. När det stelnat (jag ställde ut det i kylan på balkongen) rullade jag bollarna i kokosflingor och sedan in på kylning i kylskåpet.
Sådana där snöbollar är riktigt goda! Fast jag glömde limen sist och det var nästan godare - men så är jag en gottegris :)
SvaraRadera