2010-11-11

Paprika- & chiligryta


Ingredienser:

ca. 500 gram fläskfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
Cashewnötter
Färska champinjoner
Röd currypasta
2-3 dl grädde/matlagningsgrädde
Salt och peppar

Tillagning:

Finhacka chilipeppar (var noga att skölja/peta bort alla kärnor), hacka den gula och den röda paprika, lök och champinjonerna. Stek detta i smör, pressa över vitlöksklyftorna, salta och peppra.

Häll sedan över allt detta i en gryta och stek på fläskfilén (som skurits i mindra grytbitar) tillsammans med currypastan, jag rekommenderar 1-2 tsk - då blir det ganska starkt, så dra ner eller öka beroende på hur du vill att det ska smaka.

Häll över köttet i grytan, slå på ca. 2 dl vatten, grädde och rör ner redning tills såsen blivit lite tjockare. Blanda i nötterna och smaka av med salt, peppar och soja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar